Algemene Voorwaarden

Corali Photography maakt gebruik van de algemene voorwaarden van Dupho (de nieuwe naam voor wat voorheen de algemeen fotografenfederatie was), welke u hier kunt downloaden. Aanvullend vindt u hier onder de aanvullende voorwaarden welke specifiek gelden voor de diensten van Corali Photography.

 

Offertes

 

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
De prijzen genoemd in offertes zijn tien dagen geldig.

 

Alle genoemde prijzen in offertes zijn inclusief wettelijke belastingen (BTW) binnen Nederland.

Nadat telefonisch of per mail is aangegeven dat men definitief van een offerte gebruik wenst te maken of nadat men de offerte getekend retour heeft gestuurd, wordt een offerte een overeenkomst en wordt de betreffende datum definitief in de agenda gezet en gereserveerd.

 

Voor bruidsparen geldt:
Nadat telefonisch of per mail is aangegeven dat men definitief van een offerte gebruik wenst te maken en deze offerte vervolgens getekend retour is gestuurd, wordt de offerte een overeenkomst en wordt de betreffende datum definitief in de agenda gezet en gereserveerd.

 

Levering fotomateriaal

Voor bruidsfotografie: Alle bewerkte foto’s worden in hoge resolutie, binnen 5 weken na de trouwdatum geleverd.

 

Locaties

Voor bruidsfotografie en portretfotografie of familiefotografie op locatie: Men is zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de definitieve locatie voor de fotoshoot. Corali Photography denkt uiteraard graag met u mee. Bruidsparen: Let er op om een alternatief te zoeken bij slecht weer, indien u in dit geval buiten geen foto’s wenst te maken.

Foto’s en gebruik

Voor bruidsfotografie:
Bruidsparen mogen de foto’s zoveel laten bijmaken als men zelf wil en uiteraard gebruiken voor prive doeleinden (in huiselijke kring). De foto’s mogen op social media natuurlijk ook gewoon gedeeld worden; vermeld aub wel altijd de website of zakelijke Facebookpagina van Corali Photography, kortom met de naamsvermelding er bij.

 

Voor bedrijven:
Foto’s mogen worden geplaatst met naamsvermelding. Voor bedrijven gelden aanvullend de voorwaarden van Dupho (voorheen de Fotografenfederatie), tenzij anders is overeengekomen.

Algemeen:
Foto’s mogen niet worden bewerkt of gecropped en dan online geplaatst. De aangeleverde foto’s mogen dat natuurlijk wel met naamsvermelding.

Corali Photography bewaart de bestanden tot 3 maanden na het verstrekken van de foto’s en raadt u aan om zelf een aantal kopieën te maken als back up!

 

 

Annuleren

Bij annulering of overmacht (bijvoorbeeld ziekte) van de fotograaf wordt u zsm op de hoogte gesteld en heeft u de volgende keuze:

1) Corali Photography stelt een andere fotograaf voor indien mogelijk; het bestaande contract loopt gewoon verder.  Corali Photography beschikt over een uitgebreid netwerk van fotografen.

 

2) U heeft het recht het contract te ontbinden.

  

Eigendom Foto’s

Bekijkt u ook de algemene voorwaarden van Dupho (voorheen de fotografenfederatie) waarvan Corali Photography gebruik maakt.

Foto’s uit de reportage mogen door Corali Photography gebruikt worden ter promotie van de beroepsactiviteiten. Bijvoorbeeld in de portfolio op de website.

 

Corali Photography blijft eigenaar van de door haar gemaakte foto’s en het is daarom niet toegestaan de fotobestanden aan derden te verstrekken/verkopen zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.

 

Wijze van betalen

Voor bruidsfotografie:
Corali Photography stuurt na jullie huwelijk een digitale factuur en zullen de foto's pas verstuurd worden als deze is voldaan.

Indien de opdracht na bevestiging wordt gewijzigd of geannuleerd (bijvoorbeeld in geval van ziekte of bijv. een sterfgeval binnen de familie van het bruidspaar) dan zal er als eerste naar een andere datum worden gekeken. Indien verzetten niet gewenst of niet mogelijk is, dan zal 35% van het afgesproken bedrag door het bruidspaar als compensatie van de vrij gehouden dag worden betaald.

 

Voor bedrijven:
Betaling na ontvangt van de factuur, binnen 2 weken na factuurdatum, tenzij anders vooraf is overeengekomen.

 

Aanvullende informatie voor bruidsfotografie

Bij reportages langer dan 4 uur zal er voor voor de fotograaf voor wat te eten en te drinken worden gezorgd.

 

Alle details zoals adressen, waar te starten met fotografie etc, worden uiterlijk een maand tot 1 week voor de bruiloft nogmaals doorgesproken met de fotograaf, om eventuele wijzigingen aan te passen.

Bij afname van zes uur zullen er minstens  250 foto’s geleverd worden. Per uur komen daar gemiddeld 50 foto’s bij.
Corali Photography is niet aansprakelijk voor het feit dat niet iedereen op de foto staat. Wilt u dit altijd ruim voor de dag aangeven indien dit uiterst noodzakelijk is, zodat de ceremoniemeester dit op de dag zelf kan arrangeren en inplannen middels een lijstje voor de fotograaf.
Corali Photography is niet aansprakelijk voor het niet leveren van alle fotomateriaal, bijvoorbeeld door het ontbreken van een file, of een mislukte opname. Zij probeert de dag daarentegen altijd zo goed mogelijk vast te leggen op de voor haar zo typerende ongedwongen, journalistieke wijze.